imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Otestovali sme nový iPhone XS a iPhone XS Max

Prečítajte si náš názor!

Vypnutie hosťovského užívateľa na Macu


Hosťovský užívateľ je najlepším riešením, ak chcete zdieľať svoje zariadenie s ostatnými bez toho, aby ste im dali k dispozícii súkromné dáta alebo možnosť administrácie. V iných prípadoch ho nebudete potrebovať, takže ho môžete vypnúť.
V prípade desktopových počítačov Mac sa môže stať, že počítač používajú viacerí užívatelia, ale keďže môj MacBook je plný osobných a pracovných informácií a hesiel, nezdieľam ho s nikým. V tomto prípade stačí len jeden užívateľ a hosťovského užívateľa môžete vypnúť niekoľkými kliknutiami.

Najprv sa uistite, že aktuálne prihlásený užívateľ má možnosť administrácie. Zadajte Predvoľby systému a „Používatelia a skupiny“. Otvorte zámok v ľavom dolnom rohu – na to budete potrebovať heslo užívateľa – a kliknite na hosťovského užívateľa. Odznačte možnosť „Povoliť hosťom prihlásiť sa do tohto počítača“ a zatvorte okno.
Týmto spôsobom by ste mali vypnúť hosťovského užívateľa. Ak sa užívateľ stále zobrazuje na prihlasovacej obrazovke, mali by ste ho zadať a odstrániť všetky údaje spojené s týmto užívateľom. Odhláste sa a reštartujte zariadenie. Ak ste urobili všetky kroky správne, ostane len váš užívateľ.

Apple Inc. (AAPL)